İstanbul 0 216 445 20 20   |   Ankara 0 312 478 65 65   |   İzmir 0 232 467 30 00  Bursa 0 224 250 63 63

MERAK ETTİKLERİNİZ

İlaçlama öncesi veya sonrası yapmam gereken uygulamalar nelerdir?

Sıvı ilaçlamalarda açıkta gıda bırakılmamalı, mutfakta bulunan tencere, tabak vs. gibi eşyalarınızın toplanıp üzerlerinin kapatılması veya kullanılmadan önce yıkanması gerekmektedir. Sıvı ilaçlama, kokulu ve kokusuz olmak üzere ikiye ayrılır. Uygulaması havalı pompa veya el motoru ile yapılır. Kokulu ilaçlama yapılırken; ilaçlama yapılan yerin kapı ve pencerelerinin kapalı olması gerekir. Uygulamadan sonra ilaçlama yapılan yerin birkaç saat kapalı tutulması gerekir. İlaçlama yapılan yerin en az yarım saat havalandırılması gerekir. Kokusuz ilaçlamada ise böyle bir uygulamaya ve ilaçlama yapılan yerin terk edilmesine gerek yoktur. JEL yöntemi ile yapılan ilaçlama uygulamalarında mekanınızı terk etmenize ve herhangi bir hazırlık yapmanıza gerek yoktur.

İlaçlamadan sonra genel temizlik yapmam gerekir mi ?

Kokulu ilaçlama sonrası mekanınızı havalandırdıktan sonra gözle görülebilir yerlerde ıslak temizlik yapabilirsiniz. Gözle görülmeyen yerlerde ( koltuk altları, dolap içleri, buzdolabı arkası vb. ) ise, 15 gün sonra ıslak temizlik yapabilirsiniz. Genel temizliğin 15 gün sonra yapılmasının nedeni, yumurtalardan çıkacak haşereler için ilacın kalıcılığını sağlamaktır. Jel uygulamasında ise ilaçlama sonrası herhangi bir temizlik yapılmasına gerek yoktur. Haşereler için hangi ilaç uygulamasını öneriyorsunuz?

Kokulu ilaçlama tüm haşere ( böcek ) türleri ( tahta kurusu, bit, pire, güve, hamam böcekleri, kalorifer böcekleri, akrep, karınca, tespih böceği, akarlar, kulağa kaçan, fare, sıçan, çıyan, örümcek, kertenkele vb ) üzerinde etkilidir. Fakat uygulamadan önce yapılması gereken hazırlıkların ve riskinin fazla olmasından kaynaklı; bu uygulamanın yerine, uygulama öncesi herhangi bir hazırlığa ihtiyaç duyulmayan ve minimum riskli mikrokapsül (kokusuz) sıvı uygulamalarını veya jel uygulamalamalarını öneriyoruz.

Kokulu ilaçlama ile Mikrokapsül sıvı veya jel uygulama arasındaki fark nedir?

Diğer ilaçlama yöntemlerinde yapılması gereken ön hazırlıkların jel ve mikrokapsül sıvı ilaçlama için yapılması gerekmez. Hasta, yaşlı ve çocukların bulunduğu ortamlarda jel ve mikrokapsül sıvı ilaçlama güvenle yapılabilir. Jel ve mikrokapsül sıvı ilaçlama günün her saatinde, günlük işlerinizi aksatmadan uygulanabilir.

JEL ve MİKROKAPSÜL SIVI İLAÇLAMA'da

  • Evinizi terk etmek zorunda değilsiniz.
  • Uygulama öncesi hazırlık yapmanız gerekmiyor.
  • Uygulama sonrası temizlik yapmanız gerekmiyor.
  • Kapı ve pencerelerinizi kapatmanız gerekmiyor.
  • Koku yoktur.
  • Evcil hayvanlar zarar görmez.
  • 3 ay süre ile haşereler ölmeye devam eder.(Rezidüeldir)
  • Bu ilaçtan yiyerek ölen böcekleri, diğer böcekler de yer ve onlar da ölürler.
  • Bu ilaçtan yiyen böceklerin dışkılarını yiyen diğer böcekler de ölürler.
  • Elektrikli cihazlarınıza direkt uygulama yapılabilir; zarar görmezler. (Sadece jel uygulama)
  • İnsan sağlığı açısından herhangi bir risk yoktur.


İlaçlama esnasında mekanı terk etmem gerekiyor mu?

Kokulu olarak yapılan ilaçlamalarda mekanınızı birkaç saat terk etmeniz gerekiyor. Kokusuz olarak yapılan (tüm böcek ve kemirgenlere karşı) haşere ilaçlamalarında mekanınızı terk etmenize gerek yoktur. Uygulama sonrası mekanınızı hemen kullanabilirsiniz. Jel ve mikrokapsül sıvı uygulamalarında ilaçlama yapılan yerin terk edilmesi gerekmez. İlaçlama sırasında servis ekibimizin yanında bulunabilirsiniz.

İlaçlama sonrası ekibinizden herhangi bir belge ya da rapor alacak mıyım?

Evet. İlaçlama sonrasında servis sorumlusu tarafından, ilaç uygulaması yapılan alanlarda ne tür ilaçlar kullanıldığı, kullanılan bu ilaçların miktarlarını ve ekipmanların adları ile ilgili ayrıntıları içeren, servis sorumlunuz ve sizin ortak imzanızı taşıyan, şekli T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetmeliği'nde belirlenmiş, kesilmesinin ve br nüshasının yasal zorunluluk gereği sizde kalması gereken bir servis raporu verilecektir. Herhangi bir şey sormak istediğiniz taktirde firmamızı arayarak her türlü bilgiyi alabilirsiniz.

İlaçlama sonrasında haşere problemim giderilemezse ne yapmalıyım?

İlk yapmanız gereken hemen firmamıza ulaşmak..Bu konu ile ilgili firmamıza ulaştığınız andan itibaren en geç 24 saat içerisinde, firmamız teknik destek ekibi size ulaşacak ve "SPOT UYGULAMA" talebinizi alacaktır. Firmamız bünyesinde oluşturduğumuz "Pozitif Garanti Sistemi" gereği, yapılacak spot uygulama ücretsiz olacaktır. Firmamız, haşere mücadelesi tamamlanıncaya ve probleminiz çözülünceye kadar size destek olmaya devam edecektir.

Ev içinde ve dışında yapılan ilaçlamalar bitkilerimi veya ev hayvanlarımı etkiler mi?

Evet, Sadece bu ilaçlar kuruyuncaya kadar evcil hayvanlarınızı uzak tutmanız yeterli olacaktır. Bitkilerinize ve evcil hayvanlarınıza zarar vermez. Kokulu uygulamalarda evcil hayvanlarınızın 2 veya 3 saat kadar dışarıya çıkartılması gereklidir. Dışarı çıkartılması mümkün olmayan vs. mekanınızda akvaryumunuz varsa, uygulamadan önce akvaryum hava almayacak şekilde bantlanmalı ve üstüne ıslak havlu serilmelidir. Eğer bahçenize sıvı ilaçlama yapılmışsa, sadece bu sıvı ilaç kuruyuncaya kadar evcil hayvanlarınızı alandan uzak tutmanız yeterlidir. Uygulamadan sonra böcek görülebilir mi?

Bazen kısa süre için görülebilir. Bunun nedeni, her bir böceğin etkilenebilmesi için önce yeterli dozda insektisiti (ilaç) bünyesine alması gerekliliğidir. İlacın ayrıca haşere tarafından deri ve ağız yolu ile de tüketilmesi gerekmektedir. Bazen uygulamadan sonra yoğun haşere hareketliliği gözlemleyebilirsiniz. Bunun nedeni, insektisite maruz kalan haşerelerin sinir sistemleri etkilendiğinden dolayı insektisit kalıntısından uzaklaşıyor olmalarıdır. Ayrıca kullanılan insektisitlerin "Flush Out" olarak adlandırılan özellikleri dolayısı ile, ilacın etkisinde olan haşere yuvasından dışarı doğru akın eder. Bu da kaynağın yok edilerek çözümün kalıcı olabilmesi için kullanılan gerekli bir yöntemdir.

Sizin ve/veya servis teknisyeninizin zararsız ve yasal materyal ve maddeleri kullandığından nasıl emin olabilirim?

İlk önce başvurduğunuz kuruluşun saygınlığından, daha sonra da mücadelenin tecrübeli ve iyi eğitimli operatörler tarafından yapıldığından emin olun. Pestisitler, doğal olarak zararlıyı yok etmek için dizayn edilmişlerdir ve tam olarak güvenli sayılamazlar. Eğer doğru şekilde uygulanırlarsa güvenlidirler. Özel bir sağlık probleminiz varsa, operatörlerden veya firmamızdan ilacın etiketini veya broşürünü isteyin. İçinde gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

Bu işi kendim yapmaktansa sizi niçin kiralayım?

Tabii ki bu mücadeleyi kendinizin yapması da bir seçenektir. Ama etkili ve doğru yöntem kullanmak şartı ile... Çoğu kimse profesyoneller kadar eğitimli ve bilgili değildir. Mücadelede başarılı olmak için birçok kriteri kullanmak ve olumsuzlukları aşmak gerekir. Bir profesyonel operatör, sorunu çözmek için yeterli eğitim ve tecrübeye sahiptir. En uygun ve ekonomik çözümü sunma yeterliğindedir. Fakat siz yinede kendiniz bu işi yapacaksanız; çok dikkatli olun ! Halk sağlığı ilaçları kullanın ve etiketteki talimatlara uyun.